1
کارشناسی ارشد .دانشگاه علوم کشاورزی دانشگاه گرگان
2
عضو هیات علمی گروه زراعت دانشگاه گرگان
چکیده
به منظور تعیین تنوع ژنتیکی برای سرعت و دوام پر شدن دانه و روابط بین آنها و عملکرد، 10 ژنوتیپ جو به نامهای ایذه، بومی، صحرا، سیاه، ترکمن، 1- یکنواخت، 14G،5G، 11Gو15G که توسط مرکز تحقیقات کشاورزی استان گلستان معرفی شده اند، در طرح بلوکهای کامل تصادفی در 4 تکرار در سال زراعی 84-85 مورد بررسی قرار گرفتند. ژنوتیپ ها از نظر سرعت و طول دوره پر شدن دانه تنوع نشان داده و با یکدیگر اختلاف معنی داری داشتند. بیشترین سرعت پر شدن دانه در ترکمن و کمترین مربوط به 1- یکنواخت است. میانگین سرعت پر شدن دانه در ژنوتیپ ها مورد مطالعه 1.59میلی گرم در روز می باشد. بیشترین طول دوره پرشدن دانه در 14Gو کمترین در رقم ترکمن و میانگین آن در ژنوتیپ های مورد مطالعه 29.8روز بود. همبستگی مثبت بین عملکرد دانه با سرعت و طول دوره پر شدن دانه نشان می دهد که این صفت از ژنوتیپ های کم محصول به طرف پر محصول ها افزایش داشته است. بین سرعت و طول دوره پر شدن دانه ارتباط منفی و غیر معنی دار وجود دارد.14G عملکرد بیشتری نسبت به سایر ژنوتیپ ها نشان داد و با دریافت GDDکمتر به رسیدگی فیزیولوژیک دست یافت.
اعتصامی, مارال, گالشی, سرالله, & سلطانی, افشین. (1388). آنالیز رشد دانه و تغییرات فنولوژی در ژنوتیپ های جو (.Hordeum vulgare L). اکوفیزیولوژی و فیتوشیمی گیاهان دارویی و معطر, 1(1), 8-15.
MLA
مارال اعتصامی; سرالله گالشی; افشین سلطانی. "آنالیز رشد دانه و تغییرات فنولوژی در ژنوتیپ های جو (.Hordeum vulgare L)". اکوفیزیولوژی و فیتوشیمی گیاهان دارویی و معطر, 1, 1, 1388, 8-15.
HARVARD
اعتصامی, مارال, گالشی, سرالله, سلطانی, افشین. (1388). 'آنالیز رشد دانه و تغییرات فنولوژی در ژنوتیپ های جو (.Hordeum vulgare L)', اکوفیزیولوژی و فیتوشیمی گیاهان دارویی و معطر, 1(1), pp. 8-15.
VANCOUVER
اعتصامی, مارال, گالشی, سرالله, سلطانی, افشین. آنالیز رشد دانه و تغییرات فنولوژی در ژنوتیپ های جو (.Hordeum vulgare L). اکوفیزیولوژی و فیتوشیمی گیاهان دارویی و معطر, 1388; 1(1): 8-15.